Dieptereiniging Keuken / Groot Keuken Onderhoud (GKO)

Een dieptereiniging keuken is een periodieke reiniging van uw professionele keuken. Ondanks dat u volgens de HACCP regelgeving uw keuken dagelijks onderhoud, is een dieptereiniging in aanvulling op het HACCP-plan raadzaam. Met een Dieptereiniging Keuken wordt de hygiëne in uw keuken gewaarborgd.

Tijdens de dieptereiniging van uw keuken worden juist de oppervlakken specialistisch gereinigd, welke tijdens de reguliere schoonmaak vaak niet worden mee genomen of welke slecht bereikbaar zijn.  Vooral oppervlakten welke met het blote oog niet zichtbaar zijn, vormen een broeiplaats voor bacteriën en schimmels. De binnenzijde van het afzuigkanaal is hier een voorbeeld van.

Onderdelen Dieptereiniging Keuken

Over het algemeen worden er tijdens een dieptereiniging keuken de vloeren, wanden, plafonds, keukenapparatuur, keukenmachines en afzuigkappen en afzuigkanaal (t/m circa 1 meter) specialistisch gereinigd. Soms kan het noodzakelijk zijn om bepaalde keukenelementen te demonteren zodat deze optimaal gereinigd kunnen worden. 

Afhankelijk van de wensen van de klant worden bijvoorbeeld ook de kitranden gelijk vervangen. Dobber Bedrijfsdiensten voert een Dieptereiniging Keuken uit bij restaurants, catering bedrijven, keukens van bedrijfskantines, maar ook bij bak- en kook scholen.