Hoe het 35 jaar geleden allemaal begon...​

De toen 19-jarige jongen Michel Dobber stond voor een lastige keuze, namelijk; welke richting ga ik op? welke werkzaamheden en wat voor een type bedrijf past bij mij? Via een aantal stages had hij al wat kunnen rondneuzen bij diverse bedrijven, maar de wauw-factor zat daar nog niet tussen.  

Hij kreeg toen de mogelijkheid om via een kennis bij een bedrijf te gaan werken welke o.a. gespecialiseerd is in het uitvoeren van gevelreiniging en overige specialistische reinigingswerkzaamheden.

En daar stond Michel Dobber dan op zijn eerste project, waar hij met behulp van een HD-unit de gevelreiniging van een monumentaal pand in Amsterdam verzorgde onder begeleiding van een ervaren gevelreiniger. Zijn toenmalige werkgever stond versteld van het resultaat wat een 19- jarige in een paar dagen tijd had neergezet. Ook Michel vond de werkzaamheden zeer interessant en kreeg steeds meer interesse in het vak specialistische reiniging.

Michel Dobber behaalde zijn eerste diploma in de branche van specialistische reiniging in 1983, namelijk het diploma Gevelreinigen en Brand- en roetreinigen. Daarna volgde er allerlei andere diploma’s en certificaten zoals; Salvage en Reconditionering, Dieptereiniging keukens, Linoleum (Forbo), VCA Vol, Veilig treinen schoonmaken (NedTrain). Ook volgde hij via zijn werkgevers allerlei cursussen en trainingen.

Michel Dobber heeft jarenlang op de werkvloer zelf allerlei werkzaamheden uitgevoerd, waaronder gevelreiniging, graffiti verwijderen, bouwopleveringen, mutatiewerk, vloeronderhoud, dieptereiniging keuken, dieptereiniging sanitair, industriële reiniging en LKB en kanalen reiniging. Vanuit de werkvloer groeide Michel Dobber binnen diverse toonaangevende bedrijven door. Eerst als voorman, vervolgens als uitvoerder, daarna als leidinggevende afdeling specialistische reiniging, tot (mede) directeur divisie specialistische reiniging.  

Begin 2017 vond Michel Dobber het tijd worden om zijn expertise en jarenlange ervaringen binnen de branche in een nieuw eigen jasje te steken, namelijk Dobber Bedrijfsdiensten. Dobber Bedrijfsdiensten bedient zowel vaste klanten welke al jaren lang samen werken met Michel Dobber, maar ook zijn er de afgelopen jaren diverse nieuwe klanten bij gekomen.

35 jaar later heeft Michel Dobber nog dagelijks de wauw-factor. Ook nu staat hij geregeld met de lans van de HD-unit in zijn hand, om de gevelreiniging van een monumentaal pand in Amsterdam uit te voeren. Echter is Michel nu de “leermeester” die het vak van gevelreiniging en overige specialistische reinigingswerkzaamheden, leert aan enthousiaste medewerkers.

Met ontzettend veel plezier begeleidt Michel Dobber dagelijks diverse lopende projecten verspreid over het land. Of het nu gaat om het verwijderen van graffiti van een bedrijfspand, het gevel reinigen van een gehele straat midden in de stad, of het revitaliseren van een parkeergarage, De projecten worden altijd met volle enthousiasme uitgevoerd door onze medewerkers en ondersteund en bewaakt door de medewerkers vanuit ons kantoor. 

 

 

Wilt u een keer sparren over uw uitdaging op het gebied van specialistische reiniging? Of heeft u een andere vraag?